Anatomie van de huid

anatomie van de huid

De voet is het lichaamsdeel waarop men staat en dat gebruikt wordt voor de voortbeweging. De voet is het naar voren gerichte uiteinde (onder de enkel) van het been (bij mensen) of de achterpoot (bij sommige dieren). De achillespees (tendo calcaneus) is de pees die de kuitspieren (m. Triceps surae) met het hielbeen (os calcaneus) verbindt. De achillespees is de gezamenlijke pees van de kuitspieren. Het enkelgewricht is in de menselijke anatomie het gebied dat de voet met het onderbeen verbindt. De enkel is herkenbaar aan twee zichbare knobbels. Uitgebreide informatie over de huid van de olifant.

Heb je moeite met het leren van de verschillende onderdelen van de huid? Oefen het dan hier op biodesk. Overzicht van alle informatiefolders over huidziekten voor patienten. Bouw van de schouder. De schouder vormt de verbinding tussen de bovenarm en het schouderblad. De beenderen van het schoudergewricht. De bol van de schouder (humeruskop) glijdt en draait tegenaan de pan (glenoïd). De menselijke anatomie of antropotomie bestudeert organen en orgaansystemen van het menselijk lichaam. Het is een speciaal gebied binnen de anatomie. De studie van weefsels heet histologie en de studie van cellen cytologie.

anatomie van de huid
speelt een belangrijke rol bij de bewegingen tussen de enkelvork en het sprongbeen (talus). Daarnaast geeft de buitenband (Calcaneofibulaire ligament) zijwaartse stabiliteit. De achterste buitenband (Posterieur TaloFibulair Ligament) completeert het buitenbandcomplex.
anatomie van de huid

Biodesk - puzzel huid


Het bovenste spronggewricht is een scharniergewricht en verbindt het scheenbeen (tibia) en het kuitbeen (fibula) met het sprongbeen (talus). De onderste einden van het scheen- en kuitbeen vormen samen de enkelvork die het sprongbeen als het ware omvat. De uiteinden van het scheenbeen, het kuitbeen en de bovenzijde van het sprongbeen zijn bedekt met een verend kraakbeen. Het onderste spronggewricht (articulatio talotarsalis) zorgt voor serum het zijwaarts kantelen van de voet. De kuitspieren (die overgaan in de achillespees) zorgen voor de neergaande beweging van de voet. De scheenbeenspier (tibialis anterior) zorgt voor de opgaande beweging van de voet. Belangrijke slijmbeurzen rond de enkel zitten tussen het hielbeen en de achillespees en tussen de achillespees en de huid. Daarnaast zijn er nog onderhuidse slijmbeurzen ter hoogte van de binnen- en buitenzijde van de enkel.

Eikel ( anatomie ) - wikipedia


Honderden actuele en heldere informatiefolders over de huid en huidziekten geschreven door een dermatoloog. Paronychia (omloop, ontsteking van de nagel wal). Een ontsteking van de nagel wordt meestal veroorzaakt door infectie met Stafylokokken of Candida. Ureum is het voornaamste eindproduct van de eiwitstofwisseling, scheikundige formule co(NH 2). Ureum wordt door de nieren uitgescheiden. Gebruik een zo groot mogelijk scherm. Zet alle regelbalken uit.(F11) voor Ipad en andere tablets: Druk op 'tablet'. Oefenen voor het examen: examens vmbo, havo en vwo. Een variatie op de turp is een operatie met behulp van het laser-apparaat.

anatomie van de huid

R/ Loprox (ciclopirox 1) crème op de nagelwal, tube à 30 g, of een ultrasoon andere imidazol crème (zie onder lokale antimycotica). R/ nizoral (ketoconazol) crème. Systemisch: R/ Trisporal (itraconazol) 1 dd 100 mg zonodig. R/ Diflucan (fluconazol) 1 dd 50 mg of 150 mg per week. Anti-inflammatoir: R/ Dermovate gezichtsmaskers (clobetasol) crème R/ Protopic (tacrolimus).1 zalf. Desinfectans (weinig gangbaar meer R/ gentiaanviolet 1 in alcohol (Gentiaanviolet oplossing 1 fna). Maakt alles paars, vlekt.

R/ sulfacetamide 15 in spiritus ketonatus dilutum. Nagel mee penselen; ook tegen pseudomonas.

Anus ( anatomie ) - wikipedia

R/ Bactroban (mupirocine) zalf of Fucidin (fusidinezuur) crème, of betadine jodium zalf. R/ Floxapen (flucloxacilline) 4 haar dd 500 mg of 3 dd 1000. R/ Augmentin (amoxicilline/clavulaanzuur) reuma 3 dd 625. R/ Dalacin (clindamycine) 4 dd 300 mg of 3 dd 600. R/ Klacid (claritromycine) 1-2 dd 500. R/ Ciproxin (ciprofloxacin) 2 dd 500 mg bij. Chronisch: meestal, candida albicans. Eventueel lokale corticosteroïden of Protopic (tacrolimus) als ontstekingsremmer, dit is ook belangrijk bij dermatitis om de cuticula en nagelriem te laten genezen zodat er geen porte d' entreé meer. Lokaal: R/ daktarin (miconazol 2) tinctuur 30 ml op de nagel.

anatomie van de huid

Anatomie van je penis

Een van de oorzaken van paronychia kan zijn een ingroeiende teennagel ( unguis incarnatus ). Komt ook voor bij orthoergisch eczeem, andere vormen van eczeem, psoriasis, mechanic hands, dermatomyositis, veel blootstelling aan water, nagelbijten en pulken aan velletjes. Voor de behandeling is het belangrijk de huid droog te houden en beschadigingen te voorkomen door onderliggende huidziekten te behandelen. Paronychia paronychia anatomie nagel. Therapie: Acuut: meestal. Bij oppervlakkige laesies met pus onder de huid incideren accessoires zonder verdoving. Bij diepere pijnlijke fluctuerende zwellingen incideren onder lokale anaesthesie. Bij diepere laesies ( panaritium antibiotica na kweek, of direct starten met Augmentin of clindamycine. Overweeg een röntgenfoto bij persisterende infecties of zwelling van de gehele vinger.

Paronychia (omloop) is een ontsteking van de nagelwal. De nagelwal is de rand die rondom de nagelplaat loopt. De ontsteking wordt veroorzaakt door bacteriën (meestal. Staphylococcus aureus, soms, proteus, pseudomonas,. Coli ) of schimmels (meestal, candida albicans ). Deze micro-organismen dringen door in het weefsel rond de nagel bij beschadiging van de nagelriem (eponychium, cuticula) of perionychium. Bij een gezonde nagel waarbij de huid rondom goed aansluit op de nagelplaat en intact is, ontstaat zo'n infectie niet.

Anatomie, bouw, functie, structuur van ooglid, oogleden

Het enkelgewricht is in de menselijke anatomie het gebied dat de voet met het onderbeen verbindt. De enkel is herkenbaar aan twee zichbare knobbels. De knobbel aan de buitenzijde van het onderste deel van het kuitbeen heet malleolus lateralis. De knobbel aan de binnenzijde van het onderste deel van het scheenbeen heet malleolus medialis. Het enkelgewricht wordt in de medische wereld alleen als het bovenste spronggewricht beschreven, maar in algemene zin kan gezegd worden dat het bovenste- en onderste spronggewricht onderdeel van de enkel zijn. Het bovenste spronggewricht (articulatio talocruralis) zorgt voor de op- en neerbeweging van de voet. De opkomende beweging heet dorsaalflexie en de neergaande beweging heet plantairflexie.

Anatomie van de huid
Rated 4/5 based on 649 reviews
Recensies voor het bericht anatomie van de huid

 1. Rakypa hij schrijft:

  Een gezond vrouwtje produceert ieder jaar eitjes, ongeacht of er een paring of bevruchting heeft plaatsgevonden. Het lijk wordt door de varaan opgespoord met behulp van de goed ontwikkelde reukzin. In tegenstelling tot de passieve processen is bij deze processen altijd energie (atp oftewel glucose) nodig. Door het venster, dat als een bril fungeert, kunnen ze met gesloten oogleden toch goed zien.

 2. Lobyfiny hij schrijft:

  Na te zijn afgeworpen blijft de staart kronkelen doordat de lichaamsonafhankelijke zenuwen en spieren na de breuk nog enige tijd actief blijven. Ze kunnen geluiden waarnemen maar gaan voornamelijk af op vibraties in de grond. Hagedissen in de cultuur bewerken detail van de azteekse zonnesteen, met boven een hagedis en onder een slang.

 3. Hypibesa hij schrijft:

  De tanden zijn gehecht aan de binnenkant van het kaakbeen ( pleurodont ) of zijn boven op de kaakbeenrand gepositioneerd ( acrodont ). De voor zover bekend grootste en zwaarste hagedis is de komodovaraan ( Varanus komodoensis ) die een lengte van meer dan drie meter kan bereiken. Bij een bepaalde temperatuur, die per soort verschilt, kruipen er voornamelijk mannetjes uit het.

 4. Oqucagab hij schrijft:

  Hierdoor wordt het absolute contactoppervlak zeer groot waardoor ze overal tegen blijven plakken, zelfs ondersteboven tegen gladde oppervlakken zoals glas. Ze zijn ontstaan in het. Van de komodovaraan wordt gedacht dat hij de gevaarlijke beet gebruikt om zijn prooi te doden; hoewel deze niet zelden ontsnapt, bezwijkt de prooi later vaak alsnog. Hagedissen eten overwegend insecten en andere geleedpotigen, grotere soorten eten soms gewervelden of schakelen over op planten.

 5. Nyqep hij schrijft:

  4 Hagedissen kunnen een breed scala aan parasieten bij zich dragen die zich meestal manifesteren op de huid. Hagedissen leven vooral in vochtige tropische en subtropische gebieden maar er zijn ook soorten die leven in meer gematigde gebieden of zich hebben gespecialiseerd in droge, schrale omgevingen zoals bergstreken, steppen en zelfs woestijnen. De eitjes mogen na het afzetten niet gedraaid worden omdat het embryo hierdoor kan sterven. Bij de mens zit er in verhouding meer water intracellulair dan extracellulair.Jouw feedback:

Uw e-mail zal niet worden gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd *

*

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!:

U kunt maximaal vier foto's van de formaten jpg, gif, png en maximaal 3 megabytes bijvoegen: